Tematski moduli

Tuzla: Tematski modul “Poslanik u mom životu” (2019/20)

U toku je upis polaznika/ca na tematski modul „Poslanik, a.s., u mom životu“. Kroz ovaj modul će nas voditi Abdullah Kapo, hafiz Kur'ana i diplomant Univerziteta ”Al – Azhar” u Kairu.

Imat ćete priliku slušati o sljedećim temama:

1. Duhovnost Poslanika, a.s., u savremenom dobu
2. Poslanikova, a.s., komunikacija
3. Poslanik, a.s., kao bračni drug
4. Poslanik, a.s., kao roditelj
5. Poslanik, a.s., kao prijatelj i komšija
6. Poslanik, a.s., kao učitelj
7. Poslanik, a.s., i neistomišljenici
8. Poslanik, a.s., – uzor za sva vremena

Trajanje modula: 18.12.2019. do 12.02.2020.godine

Termin održavanja: srijedom, od 18.00 do 20.00 sati (s pauzom od 30 minuta)

Mjesto održavanja: EC ”Nahla” Tuzla, Mitra Trifunovića Uče bb, Tuzla

Kako se prijaviti?
Prijaviti se možete putem ONLINE FORMULARA, na Nahlinom info desku, svaki dan osim petka i subote, putem telefona 035/205-699 ili na e-mail: info@tuzla.nahla.ba

Učešće na modulu je besplatno.

Modul je otvoren za sve zainteresirane žene i muškarce različitih zanimanja i uvjerenja koji žele saznati više o Poslaniku Muhammedu, a.s., te učestvovati u kvalitetnim diskusijama i radionicama koje će oplemeniti njihovu svakodnevnicu.

___________________________________________

O predavaču:
Abdullah Kapo rođen je 18. jula 1989. u Rijadu – Saudijska Arabija, gdje je završio osnovno obrazovanje kao učenik generacije. Godine 2008. završio je Behram-begovu medresu u Tuzli. Na Fakultetu islamskog prava na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu diplomirao je 2012. godine.
Kur'an je naučio u 15. godini, a 2008. je, pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta Islamske zajednice u BiH, položio hifz u roku od tri dana. Jedan je od petero hafiza porodice Kapo.
Od 2014. godine radi kao profesor-odgajatelj u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Angažovan je kao koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog od 2016. godine.
Oženjen je i otac dvoje djece.