Seminari i radionice

Bihać: Ciklus seminara sa hafizom Hidajetom Mahalbašić! – 2016

Ne propustite cikluse seminara sa hafizom Hidajetom Mahalbašić pod nazivima “Osmijeh za optimizam“ i “Kako ostvariti trajni ibadet”.

Ne propustite ciklus seminara sa hafizom Hidajetom Mahalbašić. Seminar „Osmijeh za optimizam“ održat će se u subotu, 20. augusta, te seminar “Kako ostvariti trajni ibadet” u nedjelju 21. augusta od 16:30 do 20:30h. Predavačica je hafiza Hidajeta Mahalbašić.

Broj mjesta je ograničen. Obavezna prijava putem ONLINE FORMULARA do 18. augusta.
NAPOMENA: Tokom održavanja predavanja za polaznice je osigurana besplatna igraonica za djecu (pod nadzorom)!
__________________________
Seminar „Osmijeh za optimizam“ pruža osnovna znanja o važnosti nasmijanog lica i pozitivnog pogleda na svijet, ali i o štetnosti pesimizma, nezadovoljnog i tužnog lica. Istina o vrijednosti vedrog i nasmijanog lica u lice drugoj osobi predstavljena kroz primjer ličnosti Poslanika, s.a.v.s., posebno budi interesovanje kod polaznika da promijene izraz lica u nasmijano kao i da više zavole slijeđenje prakse Muhammeda, s.a.v.s.

Seminar “Kako ostvariti trajni ibadet” podučava vrijednosti, smislu i suštini ibadeta. Kroz primjere iz Kur'ana predstavit će se prepreke na putu ostvarenja trajnog ibadeta kao i praktična rješenja tih prepreka, kroz praktične vježbe i radionice učesnice se upoznaju sa vlastitim stanjem na putu ibadeta prepoznajući svoje trenutne prepreke dolaze do rješenja za uspješan nastavak na putu ibadeta.