Intenzivni kursevi

Bihać: Moje unutarnje putovanje: Islamska duhovnost za početnike (2018/19)

Kreni na duhovno putovanje i pronađi svoju snagu i smiraj kroz konekciju sa Bogom. Osjeti lakoću življenja vjere i življena sa vjerom. Osnaži se kroz edukaciju o vrijednosti žene u islamu. Relaksiraj se kroz spoznaju iscjeljujuće moći konekcije sa Bogom, kroz namaz i molitve. Iskoristi ramazan kao mjesec duhovnog preporoda i vraćanja pravim vrijednostima. Kroz unutarnje putovanje ojačaj svoju duhovnu stranu, kako bi nastavila da se osnažuješ u svakom životnom segmentu.

CILJ PROGRAMA: Duhovno jačanje žene, kao stuba porodice i društva, kroz jačanje njihovog razumijevanja vjere i uloge žene u njoj, te praktičnu primjenu u svakodnevnom životu. Duhovno osnaženje je preduslov svakog drugog osnaživanja žene, jer iz njega crpi izvor motivacije i snage, za konkretne promjene na ličnom planu, te na porodičnom i društvenom planu, a utemeljeno na vjerskim propisima.

SADRŽAJ: Program će kroz šest sedmičnih susreta u trajanju od 90 minuta obuhvatiti predavanja i radionice čiji je cilj duhovno jačanje žene kroz spoznavanje lakoće življenja u vjeri, razumijevanje uloge žene u vjeri, te kroz praktičnu primjenu u svakodnevnom životu.

Neke od tema koje ćemo obrađivati:

  • Snaga konekcije sa Bogom – nauči kako obaviti namaz
  • Vrijednost i doprinos žene u islamu – kao supruge, majke, ali i kao poslovne žene
  • Žena u Kur‘anu: istinska vrijednost i značaj žene, primjer učenjakinja u islamu
  • Psihološki aspekt namaza, molitve i posta
  • Ramazan iz ugla žene – balans između obaveza i ibadeta
  • Džennet kao trajna motivacija

TERMIN ODRŽAVANJA: Edukacije će biti realizirane jednom sedmično – utorkom, počevši 26. marta 2019. godine, a održavat će se u terminu od 18.00 do 19.30h

MJESTO ODRŽAVANJA: CEI Nahla Bihać, Bosanskih šehida bb, II lijevi prilaz

NAČIN PRIJAVE: Isključivo putem ONLINE FORMULARA do petka, 22. marta 2019. godine ili do popune mjesta.

NAPOMENA: Za rezervaciju mjesta na edukaciji obavezna je uplata kotizacije u iznosu od 20 KM, koja će svim polaznicama koje budu odslušale edukaciju biti vraćena na zadnjem susretu, tj. po završetku edukacije. Kotizacija se uplaćuje na info desku CEI Nahla do 22. marta 2019.

Za sve dodatne informacije molimo javite se na e-mail: info@bihac.nahla.ba.