Predavanja i tribine

Bihać: Predavanje: Iskoristi blagodati Ramazana

Stiže nam Ramazan, mjesec duhovne obnove ljudi, vraćanja Bogu i istinskim vrijednostima. Mjesec jačanja imana, ali i osvještavanja o potrebama drugih članova zajednice, mjesec smiraja, duhovnog uzdizanja i tjelesnog pročišćenja.

Kako bismo mu poželjele dobrodošlicu i podsjetile se na sve njegove vrijednosti i poruke koje nosi, i iskoristile ga na najbolji mogući način, organiziramo predavanje pod nazivom “Iskoristi blagodati Ramazana“. Predavanje ima za cilj da nas podsjeti na svrhu koju blagodati imaju u našem životu, kao i na našu odgovornost da ih koristimo u ime Gospodara.

VRIJEME ODRŽAVANJA: ponedjeljak, 22. april 2019. godine, s početkom u 18.00 sati
MJESTO ODRŽAVANJA: CEI Nahla Bihać, Bosanskih šehida bb, II lijevi prilaz, Bihać
PREDAVAČICA: Amela Žunić-Melkić, prof. Islamske teologije

Predavanje je besplatno i nije potrebna prethodna prijava!

Dobrodošli!

________________________________________________________
O predavačici: Amela Žunić-Melkić je diplomirala na teološkom smjeru Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, a magistrirala smjer islamskog bankarstva na University of Bolton. Pet godina je radila u Centru za edukaciju i istraživanje “Nahla” u Sarajevu kao koordinatorica za edukaciju. Zadnje dvije godine aktivna je kao predavačica u džematima u dijaspori. Voditeljica je Bosanske škole u Minhenu pri organizaciji Hilfe von Mensch zu Mensch. Pri Münchner Forum für Islam sarađuje na projektu za međureligijski dijalog.

16.04.2019