Predavanja i tribine

Bihać: Predavanje: “Kako pravilno obaviti hadž”

“Prvi hram sagrađen za ljude jeste onaj u Meki, blagoslovljen je on i putokaz ljudima. U njemu su znamenja očevidna – mjesto na kojem je stajao Ibrahim. I onaj ko uđe u njega treba biti siguran. Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj ko je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje, pa, zaista, Allah nije ovistan ni o kome.“

Hodočašće Kabe veličanstven je događaj i počast svakom muslimanu i muslimanki. To je ibadet u kojem se iskazuje pokornost i zahvalnost Uzvišenom Stvoritelju: jezikom, tijelom i imetkom. Zbog te potpunosti u ibadetu Svevišnji obećava i potpunu nagradu, kako je Allahov Resul, s.a.v.s., rekao: “Za ispravno obavljen hadždž nema druge nagrade osim Dženneta.”

Zadovoljstvo nam je pozvati vas da nam se pridružite na putovanju kroz novi ciklus predavanja pod nazivom “Duhovna abeceda uspjeha”

Prvo predavanje u novom ciklusu “Duhovna abeceda uspjeha” pod nazivom “Kako pravilno obaviti hadž” održat će se u četvrtak, 3. septembra 2015. godine u 19 sati. Gošća predavačica je Šuhra Terzić, prof.

S radošću vas očekujemo!
______________________________________________________________
“Duhovna abeceda uspjeha” naziv je za ciklus predavanja iz oblasti islamske duhovnosti kroz koji će stručnjaci iz ove oblasti ponuditi neka od rješenja za izazove s kojima se kao pojedinci suočavamo u svakodnevnom životu.