Seminari i radionice

Bihać: Seminar – “Bez sumnje: Čistoća i molitva u islamu“

Muče vas nedoumice u vezi sa propisima čistoće u islamu, ili propisima islamske molitve – namaza? Niste sigurni kada se trebate okupati, kada uzeti abdest, te na koji način? Pitate se kako se obavlja molitva u islamu, koje vrste postoje, te da li su sve obavezujuće za vas? Nema razloga za brigu. Dođite na seminar “Bez sumnje: Čistoća i molitva u islamu“ i riješite se dileme!

SADRŽAJ I KONCEPT: Na jednostavan, svima razumljiv način, u opuštenoj atmosferi, govorit ćemo o glavnim informacijama koje se tiču čistoće vjernika (abdest, mesh, gusul, tejemmum, hajz i nifas, istihaza i sahibi uzur), te obraditi ključna pitanja o islamskoj molitvi – namazu, od načina postizanja smiraja u molitvi, preko namaskih vremena, do pojašnjenja specifičnih namaza (bajram-namaz, džuma-namaz, dženaza-namaz, noćni i duha namaz, vitr i teravih-namaz, istihara, namaz putnika i namaz bolesnika).

PREDAVAČ: Nermina Ljubijankić, prof.

TRAJANJE SEMINARA: Seminar će se održati 14. i 15. oktobra 2017. godine, u periodu od 10:00 do 13:30h, u prostorijama CEI „Nahla“ u ulici Bosanskih šehida II, lijevi prilaz u Bihaću.

Prijave isključivo putem ONLINE FORMULARA do 13. oktobra 2017 godine. Za seminar nije potrebno predznanje, već samo otvorenost i volja za širenjem znanja! Dođite i riješite se svih sumnji!

Za sve dodatne informacije javite se na email: info@bihac.nahla.ba

Dobrodošli!