Seminari i radionice

Bihać: Seminar – „Bez sumnje: Post, zekat i hadž“

Muče vas nedoumice u vezi s propisima posta ili načinom obavljanja hadža? Pitate se da li ste obavezni izdvajati zekat i kako se najlakše računa iznos koji trebate dati? Planirate obaviti hadž, ali vam mnogo toga nije jasno? Dođite na seminar “Bez sumnje: Post, zekat i hadž“ i riješite se svih dilema!

SADRŽAJ I KONCEPT: Na originalan i interaktivan način, u podržavajućoj i pozitivnoj atmosferi, govorit ćemo o mudrosti propisivanja posta, vrstama posta, različitim stanjima postača (putnik, bolesnik, trudnica, dojilja i sl.), objasnit ćemo šta je postaču dozvoljeno tokom posta, a šta nije, kako se nadoknađuju propušteni dani, u čemu je smisao zekata, na koji imetak se daje i kako se izračunava zekat, riješit ćemo vaše nedoumice o hadžu, njegovim vrstama i propisima i odgovoriti na brojna druga pitanja na koja već dugo tražite odgovor.

PREDAVAČICA: Halida Pehlić, prof.

TRAJANJE SEMINARA: Seminar će se održati 14. i 15. aprila 2018. godine, u periodu od 10.00 do 13.30h, u prostorijama CEI „Nahla“ u ulici Bosanskih šehida, II lijevi prilaz u Bihaću.

KAKO SE PRIJAVITI: Seminar je besplatan, a možete se prijaviti isključivo putem ONLINE FORMULARA do 12. aprila 2018. godine. Za seminar nije potrebno predznanje, već samo otvorenost i volja za širenjem znanja! Dođite i riješite se svih sumnji!

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: info@bihac.nahla.ba