Intenzivni kursevi

ONLINE: Jezički tefsir i hifz sure Mulk

Ovog ramazana otkrijte nove slojeve razumijevanja kur'anskog teksta i dokučite sveobuhvatnost, raznolikost i višedimenzionalnost kur'anske poruke kroz 67. suru Kur'ana – suru El-Mulk. Susrest ćemo se s jezičkom, tefsirskom i praktičnom dimenzijom razumijevanja ove sure, duhovno se osnažiti i oplemeniti, a otvorena je i mogućnost učenja sure Mulk napamet.

PRIJAVITE SE OVDJE

Program je namijenjen polaznicama koje poznaju primjenu tedžvidskih pravila, završile su neki od kurseva tedžvida ili mukabele u CEI Nahla ili općenito dobro poznaju tedžvid.

Nastava će se odvijati Online, putem Zoom platforme, uz LIVE prijenos na FB grupi Budi svjetlo, daruj svjetlo. Na grupi će se emitovati samo uvodni dio časa, u kojem profesorica objašnjava ajete, a koji je dostupan svima koji žele otkriti jezička značenja ove sure, a dio koji je planiran za polaznice koje pohađaju nastavu, za preslušavanje i memorisanje sure ne emituje se uživo.

Za pohađanje programa potrebno je da imate aktivno članstvo u CEI Nahla (kako se učlaniti).

Početak nastave: 3. april 2022.
Vrijeme održavanja nastave: srijedom od 16.30 do 18.00h i nedjeljom od 11.30 do 13.00h

Napomena: Sve polaznice kontinuirano pohađaju nastavu u oba termina, a u prijavnom formularu možete odabrati koji od ova dva termina birate za preslušavanje memorisanih ajeta.

Način održavanja nastave: online, putem Zooma
Predavačica: Amina Mujela Botić, diplomantica islamske teologije na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu

PRIJAVITE SE OVDJE