Arapski jezik kroz Kur'an

Sarajevo: Arapski jezik kroz Kur'an (I ciklus 2013/14)

U toku je upis polaznica na kurs arapskog jezika kroz Kur'an.

Arapski jezik kroz Kur’an je jedinstven program koji omogućava polaznicama učenje arapskog jezika na novi, lakši i jednostavniji način.

Ukoliko želite razumjeti sadržaje koje svakodnevno učite u namazima i dovama, ali i ostvariti najosnovniju komunikaciju na arapskom jeziku, kurs „Arapski jezik kroz Kur'an“ je prava prilika za to. Ovaj kurs namijenjen je ženama koje poznaju osnove arapskog pisma.

Tokom kursa stiču se osnovna znanja o vrstama riječi, njihovoj promjeni, atributivnoj i genitivnoj vezi, prostoj imenskoj i glagolskoj rečenici, jednostavnim i složenijim glagolskim formama, tvorbi riječi iz glagola te njihovom korištenju u ajetima na različitim mjestima u Kur'anu. Kroz primjere iz kratkih kur'anskih sura i dova učimo arapske riječi, sintagme, njihove relacije u rečenici i značenja. Također, najfrekventnije kur'anske pojmove tumačimo (tefsirimo) ulazeći u njihova dublja značenja, nastojeći ih prepoznati i razumjeti u kur'anskom tekstu.

Kurs se sastoji iz šest stepena, a svaki stepen ima 36 časova. Nastava je u večernjim satima. Za članice Nahle kurs je besplatan.

Nastava počinje u utorak, 29.oktobra 2013.

Rok za prijavu je 23.oktobar 2013.

Informacije i prijave na info@nahla.ba ili 710-650.