Arapski jezik kroz Kur'an

Sarajevo: Arapski jezik kroz Kur'an (II ciklus 2013/14)

Ne propustite upis na I, II i IV stepen kursa arapskog jezika kroz Kur'an!

Arapski jezik kroz Kur’an je jedinstven program koji omogućava polaznicama učenje arapskog jezika na novi, lakši i jednostavniji način.

Ukoliko želite razumjeti sadržaje koje svakodnevno učite u namazima i dovama, ali i ostvariti najosnovniju komunikaciju na arapskom jeziku, kurs „Arapski jezik kroz Kur'an“ je prava prilika za to. Ovaj kurs namijenjen je ženama koje poznaju osnove arapskog pisma.

Tokom kursa stiču se osnovna znanja o vrstama riječi, njihovoj promjeni, atributivnoj i genitivnoj vezi, prostoj imenskoj i glagolskoj rečenici, jednostavnim i složenijim glagolskim formama, tvorbi riječi iz glagola te njihovom korištenju u ajetima na različitim mjestima u Kur'anu. Kroz primjere iz kratkih kur'anskih sura i dova učimo arapske riječi, sintagme, njihove relacije u rečenici i značenja. Također, najfrekventnije kur'anske pojmove tumačimo (tefsirimo) ulazeći u njihova dublja značenja, nastojeći ih prepoznati i razumjeti u kur'anskom tekstu.

Kurs se sastoji iz šest stepena, a svaki stepen ima 36 časova. Nastava se održava utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnim terminima.

U ovom ciklusu prijaviti se možete za sljedeće stepene:

  • I stepen (termin nastave 16.30-18h)
  • II stepen (termin nastave 18-19.30h)
  • IV stepen (termin nastave 19.30-21h)

Nastava počinje u utorak, 14. januara 2014.

Kurs je BESPLATAN za članice Centra. Saznajte kako se učlaniti – OVDJE.

Rok za prijavu je 9. januar 2014.

Informacije i prijave putem maila info@nahla.ba ili na broj telefona 710-650 svakim danom osim petka 12-20h.