Arapski jezik kroz Kur'an

Sarajevo: Arapski jezik kroz Kur'an (II ciklus 2016/17)

Ne propustite upis na sve stepene (I – VI) arapskog jezika kroz Kur'an! Učite arapski jezik na novi, lakši i jednostavniji način!

Ukoliko želite razumjeti sadržaje koje svakodnevno učite u namazima i dovama, ali i ostvariti osnovnu komunikaciju na arapskom jeziku, kurs „Arapski jezik kroz Kur'an“ je prava prilika za to. Ovaj kurs namijenjen je ženama koje poznaju osnove arapskog pisma.

Tokom kursa stiču se osnovna znanja o vrstama riječi, njihovoj promjeni, imenskoj i glagolskoj rečenici, jednostavnim i složenijim glagolskim formama, tvorbi riječi iz glagola te njihovom korištenju u ajetima na različitim mjestima u Kur'anu. Kroz primjere iz kratkih kur'anskih sura i dova učimo arapske riječi, sintagme, njihove relacije u rečenici i značenja. Također, najfrekventnije kur'anske pojmove tumačimo (tefsirimo) ulazeći u njihova dublja značenja, nastojeći ih prepoznati i razumjeti u kur'anskom tekstu.

Kurs se sastoji iz šest stepena, a svaki stepen ima 36 časova. Nastava počinje u utorak, 13. decembra 2016, a održavat će se utorkom i četvrtkom u terminima od 16.30h do 21.00h.

Kurs vodi profesorica arapskog jezika Arnela Ljevo.

Prijave: putem ONLINE FORMULARA ili na broj telefona 033/710-650 svakim danom osim petka od 12 do 20h.

Kurs je BESPLATAN za članice Centra. Saznajte kako se učlaniti – OVDJE.

Rok za prijavu: 8. decembar 2016.

Utisci polaznica:

Preporučujem ovaj kurs jer se kroz njega povećava znanje o značenju Allahovog govora, o značenju ajeta i dova koje svakodnevno izgovaramo. Osim toga zagarantovano je lijepo i ugodno vrijeme s divnom profesoricom i učesnicama kursa. – polaznica

Zahvaljujući ovom kursu mogu razumijeti značenja velikog dijela riječi prilikom čitanja Kur'ana. Osim toga, u stanju sam skoncentrisati se na namazu više i bolje nego prije. Ovaj kurs me promijenio i oplemenio. – polaznica