Arapski jezik kroz Kur'an

Sarajevo: Arapski jezik kroz Kur’an – ljetni ciklus

Ne propustite upis na I stepen arapskog jezika kroz Kur'an! Učite arapski jezik na novi, lakši i jednostavniji način!

Ukoliko želite razumjeti sadržaje koje svakodnevno učite u namazima i dovama, ali i ostvariti osnovnu komunikaciju na arapskom jeziku, kurs „Arapski jezik kroz Kur'an“ je prava prilika za to.

Ovaj kurs namijenjen je ženama koje poznaju osnove arapskog pisma.

PRIJAVNI FORMULAR

Tokom kursa stiču se osnovna znanja o vrstama riječi, njihovoj promjeni, imenskoj i glagolskoj rečenici, jednostavnim i složenijim glagolskim formama, tvorbi riječi iz glagola te njihovom korištenju u ajetima na različitim mjestima u Kur'anu. Kroz primjere iz kratkih kur'anskih sura i dova učimo arapske riječi, sintagme, njihove relacije u rečenici i značenja. Također, najfrekventnije kur'anske pojmove tumačimo (tefsirimo) ulazeći u njihova dublja značenja, nastojeći ih prepoznati i razumjeti u kur'anskom tekstu.

Nastava počinje u srijedu, 1. juna 2022, a održavat će se dva puta sedmično po 90 minuta (napomena: dvije sedmice će se nastava, u dogovoru s profesoricom, odvijati u tri termina, kako bi se nadoknadila dva izgubljena časa, zbog njenog najavljenog odustva jednu sedmicu nastave).

Trajanje kursa: 1. juni – 3. august 2022.

Termini: ponedjeljkom i srijedom, 19.00 – 20.30

Kurs vodi prof. dr. Zehra Alispahić, profesorica arapskog jezika na Fakultetu islamskih nauka.
Prijave: putem ONLINE FORMULARA ili na Nahlinom info desku, svakim danom osim subote, od 12 do 20 sati.

Kurs je besplatan za članice Centra. Saznajte kako se učlaniti OVDJE. Za dodatne informacije, možete se obratiti na email: mujesira@nahla.ba ili kontakt telefon 033/710-650.