Seminari i radionice

Sarajevo: Moj kreativni ramazan – ciklus radionica za djecu

Miris somuna, zvuk topa, iščekivanje kandilja… omiljene uspomene na ramazanske dane našeg djetinjstva. Kroz ovaj ciklus kreativnih radionica upoznat ćemo se s glavnim odrednicama ramazana kao posebnog gosta u našim kućama i našim srcima, odgonetnuti kako uljepšati svoje ponašanje, identificirati što više blagodati koje nam Gospodar nesebično daje, naučiti kako pravilno izraziti svoje želje i potrebe te se u društvu vršnjaka pripremiti za bajramske dane.

Neka uspomene iz djetinjstva budu ispunjene mirisom ramazana!

PRIJAVNI FORMULAR – SUBOTA

PRIJAVNI FORMULAR – NEDJELJA

RADIONICA 1: RADUJEMO SE RAMAZANU

Kroz zanimljive igre, asocijacije, pjesmice i druge vrste kreativnog izražavanja otkrivat ćemo zajedno različite dimenzije ramazana, običaje po kojima je prepoznatljiv u našem gradu te naučiti neke nove riječi koje su vezane za ovaj mjesec – poput sehura, iftara i posta. Na kraju ćemo izraditi šarene ramazanske banere i fenjerčiće i poželjeti dobrodošlicu najdražem gostu.

RADIONICA 2: DRVO DOBROTE

Druženje u okrilju ramazana nastavit ćemo razgovorom o dobrim djelima. Kroz zanimljive kreativne igrice otkrivat ćemo kako nas ramazan uči pomaganju i davanju, dobroti prema životinjama i okolini i radosti kojom nas ispunjava činjenje dobrih djela. Svako dijete će dobiti priliku da učestvuje u kreiranju “Stabla dobrih djela” na kojem ćemo napraviti po jedan list ili jabuku za svako dobro djelo.  Na kraju radionice ćemo podijeliti izazov da djeca odaberu tri dobra djela koja će, uz pomoć roditelja, praktikovati do kraja ramazana.

RADIONICA 3: MALE DJEČIJE DOVE

Kroz zajednički razgovor i asocijacije izrazit ćemo sve na čemu smo zahvalni ovog ramazana i koje su naše male dove. Kreativni rad “Moja kutijica” izradit ćemo u dekupaž tehnici pa ćemo je koristiti da na jedno mjesto sakrijemo sve svoje male želje i dove za Bajram.

RADIONICA 4: IŠČEKUJUĆI BAJRAM

U novom iščekivanju lijepih bajramskih dana izrađivat ćemo najljepše bajramske čestitke našim najdražima, uz razgovor o lijepim bajramskim običajima koje volimo i kojima se od srca radujemo.

__________________________________________

Termini održavanja:

GRUPA 1 – predškolski uzrast, 4-6 godina (subota, 12.30-14.00) POPUNJENO

GRUPA 2 – školski uzrast, 6-8 godina (subota, 14.30 – 16.00)

NAPOMENA: Zbog velikog interesovanja, otvorili smo upis na još jednu grupu za predškolarce nedjeljom!

GRUPA 3:  predškolski uzrast, 4-6 godina (nedjelja, 12.30-14.00)

PRIJAVNI FORMULAR ZA GRUPU NEDJELJOM

Mjesto održavanja:

CEI Nahla

Šta ćemo dobiti?  

Kreativne radove izrađene u različitim tehnikama za svako dijete. Razvijat ćemo finu i krupnu motoriku šake kroz aktivnosti crtanja i bojenja, te grupne igre i zadatke u glavnom dijelu radionice. Navikavat ćemo se na rad u grupama i timovima.

Šta djeca trebaju ponijeti?

Malo mašte i kreativnosti.

CIJENA (za 4 radionice): 35 KM (u cijenu je uračunat PDV)

Napomena: U cijenu je uključen i sav potrebni materijal. Mjesto se rezerviše isključivo uplatom.

OVDJE PRIJAVITE DIJETE/DJECU NA RADIONICE SUBOTOM

OVDJE PRIJAVITE DIJETE/DJECU NA RADIONICE NEDJELJOM