Tematski moduli

Sarajevo: NE PROPUSTITE upis na tematske module!

Centar za napredne studije i Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ pozivaju sve zainteresirane da se prijave na tematske module „RAZUMIJEVANJE HADISA“ i „UVOD U ISLAMSKU FILOZOFIJU“. Ne propustite priliku da steknete kvalitetno znanje o ovim temama i slušate profesionalne predavače.

Ako želite obnoviti i obogatiti svoje znanje o hadisu Muhammeda, a.s., proniknuti u sadržaj i smisao Poslanikovih predaja, te razumjeti duh i značenje hadisa u našem vremenu, ne propustite priliku da se kroz izuzetno sadržajan ciklus predavanja od 9 nastavaka upoznate s temeljnim značenjem i načelima hadisa. Predavač je mr. Mehmedalija Hadžić. Detaljnije o sadržaju modula: RAZUMIJEVANJE HADISA

Ako želite spoznati smisao filozofije u tokovima islamskog mišljenja i upoznati se sa životom i djelom univerzalnih umova islama, te temeljnim pitanjima islamske filozofije, ne propustite priliku da kroz izuzetno sadržajan ciklus predavanja od 9 nastavaka započnete putovanje u jedan sasvim novi, fascinantni svijet islamske misli koji će obogatiti vaše znanje i oplemeniti svakodnevnicu. Predavač je prof. dr. Nusret Isanović. Detaljnije o sadržaju modula: UVOD U ISLAMSKU FILOZOFIJU.

Ciklusi predavanja traju do juna 2014. Nastava će se održavati u prostorijama Nahle, u ulici Džemala Bijedića 122 na Otoci.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijavu koja sadrži vaše ime i prezime, kontakt telefon i zanimanje pošaljite na info@nahla.ba.
Polaznici plaćaju participaciju u iznosu od 30 KM za cijeli ciklus. U ovu cijenu su uključeni radni materijali i izdavanje certifikata nakon odslušanog ciklusa.

POSEBNE POGODNOSTI ZA BRAČNE PAROVE:

  • Moduli su posebno praktični za bračne parove, zbog kvaliteta radionica i diskusija te znanja koje kasnije mogu iskoristiti.
  • Za njih smo osigurali i poseban popust kod plaćanja participacije, koja za bračni par iznosi 50 KM za cijeli ciklus.
  • Tokom održavanja nastave za polaznike je osigurana besplatna igraonica za djecu!

Dobro došli!