Seminari i radionice

Sarajevo: R-kao ramazan: ramazanske radionice za radoznalce!

Zbog velikog interesovanja otvorili smo još jedan termin za ramazanske radionice za djecu – subotom, 13.30 – 15.30h. Prijavite vaše male radoznalce!

Ovog ramazana za najmlađe smo pripremili pet zanimljivih radionica kroz koje će imati priliku upoznati različita značenja, običaje i vrijednosti koje ovaj mjesec svake godine donosi u živote muslimana širom svijeta.

PLAN RADIONICA:

1. RAMAZAN: KO SAM JA? (subota, 4. maj)

Kroz zanimljive igre, asocijacije, pjesmice i druge vrste kreativnog izražavanja otkrivat ćemo zajedno različite dimenzije ramazana, običaje po kojima je prepoznatljiv u našem gradu te naučiti neke nove riječi koje su vezane za ovaj mjesec.

2. RAMAZANSKA ZRNCA DOBROTE (subota, 11. maj)

Kroz priče, primjere i edukativne igre na ovoj radionici učimo o dobroti i milosti koje su posebna odlika prvih deset dana ramazana. Učimo pomagati i prepoznavati potrebe drugih.

3. RAMAZANSKA KIŠA LJUBAVI (subota, 18. maj)

Govorimo o nesebičnoj ljubavi i opraštanju kojima nas uči ramazan i kako da ove dobre osobine učinimo trajnim u postupcima prema braći, sestrama, roditeljima, drugarima i svim ljudima.

4. RAMAZANSKA ŠKRINJA SREĆE (subota, 25. maj)

Zadnja trećina ramazana uči nas pomaganju i davanju, dobroti prema životinjama i okolini i radosti kojom nas ispunjava činjenje dobrih djela.

5. RADOZNALCI SE RADUJU (subota, 1. juni)

Mala predbajramska zabava za sve radoznalce koji su uspješno prošli radionice.

TERMIN: subotom od 11.00 do 13.00h – POPUNJEN TERMIN

NOVI TERMIN: subotom od 13.30 do 15.30h

CIJENA: jedna radionica košta 5KM.

Cijeli paket radionica za one koji nam se pridružuju prvi put u subotu, 11. maja: 15 KM

Radionice su namijenjene za uzrast od 4 do 10 godina

PRIJAVE ZA NOVI TERMIN: putem ONLINE FORMULARA najkasnije do petka, 10. maja 2019.

Za djecu koja su pohađala cjelokupan program pripremili smo prigodne poklone i diplome koje će im biti uručene na završnom susretu.

Voditeljica: Zada Agić