Predavanja i tribine

Sarajevo: Tragom kur'anske inspiracije – nastava u učionici i online!

Od 18. oktobra 2021. počinjemo sa sedmičnim ciklusom predavanja iz oblasti tefsira, pod nazivom “Tragom kur’anske inspiracije”. Predavanja možete pratiti svakog ponedjeljka u 18h putem FB grupe „Budi svjetlo – daruj svjetlo“ ili u našem Centru u Sarajevu.

SADRŽAJ I KONCEPT PROGRAMA​

Predavanja iz ovog ciklusa su prilika da proširite svoje znanje iz oblasti tumačenja i razumijevanja Kur’ana u savremenom dobu te prepoznate principe koje možete primijeniti na svoj odnos prema Bogu, ophođenje prema drugim ljudima, kao i na svoje duhovne ciljeve.

Ove godine ćemo se u okviru ovog programa fokusirati na tumačenje i razumijevanje sure En-Nahl, 16. po redu kur’anske sure. Svakog ponedjeljka ćemo obrađivati po nekoliko ajeta, kroz njihovu jezičku analizu, simboliku riječi, povode i okolnosti objave, osvrćući se na njihovo razumijevanje u savremenom kontekstu.

Vrijeme održavanja: ponedjeljkom od 18h do 19h

Mjesto održavanja: online – uživo na FB grupi ‘Budi svjetlo – daruj svjetlo” i u Centru.

Predavačica: Muvedeta Halilović, diplomantica islamske teologije na Univerzitetu Al-Azhar i članica Svjetske unije islamskih učenjaka

VAŽNE NAPOMENE

Broj mjesta za praćenje predavanja u učionici u Centru je ograničen na 30, a za live prenos predavanja priključite se Facebook grupi ‘Budi svjetlo – daruj svjetlo’.

Za prisustvovanje u učionici pozovite na broj: 033 710 650 ili se javite putem e-maila edukacija@nahla.ba
Za prisustvovanje predavanju online putem nije potrebna prijava.