Arapski jezik kroz Kur'an

Tuzla: Arapski jezik kroz Kur'an (III ciklus 2017/18)

Ne propustite upis na I, II i IV stepen arapskog jezika kroz Kur'an! Učite arapski jezik na novi, lakši i jednostavniji način!

Ukoliko želite razumjeti sadržaje koje svakodnevno učite u namazima i dovama, ali i ostvariti najosnovniju komunikaciju na arapskom jeziku, kurs „Arapski jezik kroz Kur'an“ je prava prilika za to. Ovaj kurs namijenjen je ženama koje poznaju osnove arapskog pisma.

Tokom kursa stiču se osnovna znanja o vrstama riječi, njihovoj promjeni, imenskoj i glagolskoj rečenici, jednostavnim i složenijim glagolskim formama, tvorbi riječi iz glagola te njihovom korištenju u ajetima na različitim mjestima u Kur'anu. Kroz primjere iz kratkih kur'anskih sura i dova učimo arapske riječi, sintagme, njihove relacije u rečenici i značenja. Također, najfrekventnije kur'anske pojmove tumačimo (tefsirimo) ulazeći u njihova dublja značenja, nastojeći ih prepoznati i razumjeti u kur'anskom tekstu.

Kurs se sastoji iz šest stepena, a svaki stepen ima 36 časova. U ovom ciklusu vršimo upis za I, II i V stepen kursa. Nastava počinje u utorak, 13. februara 2018. godine.

Rok za prijavu je 12. februar 2018. godine.

Kurs je besplatan za članice Centra (godišnja članarina je 30 KM, za učenice i studentice 20 KM, za penzionerke 25 KM). Saznajte kako se učlaniti.

Možete se prijaviti na jedan od sljedećih načina:

  • e-mailom: info@tuzla.nahla.ba,
  • na telefon: 035/205-699 (od ponedjeljka do četvrtka) od 12 do 20 sati,
  • ili lično (u istom terminu) u prostorijama EC ”Nahla” Tuzla (Mitra Trifunovića Uče bb)