Seminari i radionice

Uvod u islamsko bankarstvo u teoriji i praksi – online nastava

U toku je upis polaznika i polaznica na seminar „Uvod u islamsko bankarstvo u teoriji i praksi“. Kroz ovaj seminar će nas voditi dr. Šukrija Ramić, redovni profesor šerijatskog prava na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici i član Šerijatskog odbora BBI banke.

Šta je to islamsko bankarstvo, koji su njegovi izvori i na koji način je ova vrsta bankarskog sistema našla svoje mjesto u savremenoj praktičnoj primjeni možete više saznati na seminaru „Uvod u islamsko bankarstvo u teoriji i praksi“.

U tri nastavka, govorit ćemo o sljedećim temama:

  • Osnovni principi islamskog bankarstva: najčešće korišteni pojmovi
  • Razlika između islamskog i neislamskog bankarskog sistema
  • Najčešći izazovi islamskog bankarskog sistema
  • Najčešće postavljana pitanja u vezi s islamskim bankarstvom

Trajanje seminara: 9, 10. i 11. februar 2021.

Termin održavanja: od 18.00 do 19.30h

Mjesto održavanja: online, putem platforme Zoom

Prijava: putem ONLINE FORMULARA

Pohađanje seminara je BESPLATNO. Polaznici će putem e-mail adrese koju nam ostave u prijavnom formularu dobiti link preko kojeg će moći pratiti seminar.

Seminar je otvoren za sve zainteresirane žene i muškarce različitih zanimanja i uvjerenja koji žele saznati nešto više o islamskom bankarstvu te učestvovati u kvalitetnim diskusijama koje će oplemeniti njihovu svakodnevnicu.

_________

Prof. dr. Šukrija Ramić je redovni profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici i član šerijatskog odbora Bosna Bank International. Šerijatsko pravo je diplomirao na Islamskom univerzitetu Imam Mohammed bin Saud u Rijadu, magistarski rad u oblasti šerijatskog prava i metodologije šerijatskog prava odbranio je na Univerzitetu “Kralj Saud” u Rijadu, a doktorirao je u istoj oblasti na Univerzitetu u Walesu u Lampeteru, u Velikoj Britaniji. Među njegovim područjima interesa su islamsko pravo, islamsko bankarstvo, ljudska prava, ekologija.