Predavanja i tribine

Webinar: Pet stubova blagostanja s dr. Yaqubom Mirzom!

Uđite u svijet dobrih finansijskih navika, kroz jedinstveni webinar Pet stubova blagostanja s dr. Yaqubom Mirzom! Naučite na koji način možete urediti lični ili porodični budžet u skladu s islamskim finansijskim principima stjecanja imetka, štednje, ulaganja, trošenja i udjeljivanja!

Webinar Pet stubova blagostanja organiziraju Centar za napredne studije i Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“, s ciljem da ponude polaznicima islamsku perspektivu u razumijevanju finansijskog planiranja i sigurnosti. Polaznici će se na webinaru upoznati s uvodom u finansijsko planiranje na nivou pet stubova koji ih vode ka finansijskom blagostanju: stjecanje imetka, štednja, ulaganje, trošenje i udjeljivanje. Webinar je bogat investicijskim strategijama i savjetima te premda je tema često složena, misli dr. Mirze su jasne i prilagođene široj publici.

Pohađanje webinara je besplatno, a bit će održan na engleskom jeziku. Webinar uključuje uvodno polusatno izlaganje i intenzivnu moderiranu diskusiju s predavačem i komentatorom.

TERMIN ODRŽAVANJA: 1. decembar 2020, 18.00-19.30 sati.

KOMENTATOR: mr. Amel Kovačević, glavni izvršni direktor, United Bank of Albania

MODERATOR: dr. Ermin Sinanović, izvršni direktor Centra za islam u savremenom svijetu (CICW)

LOKACIJA: Zoom platforma (učesnici će putem e-mail adrese koju ostave u prijavnom formularu dobiti link za pristup webinaru)

PRIJAVA: obavezna putem ONLINE FORMULARA. Rok za prijavu je 27. novembar 2020.

Za dodatne informacije, možete se obratiti na e-mail: office@cns.ba ili edukacija@nahla.ba, te na brojeve telefona: 033 716 042 (Centar za napredne studije) ili 033 710 650 (CEI Nahla).

NAPOMENA: Svi registrovani učesnici dobit će materijale za dodatno čitanje. Učesnici iz Sarajeva štampani primjerak bosanskog izdanja knjige Yaquba Mirze Pet stubova blagostanja mogu preuzeti u prostorijama CEI Nahla (ulica Džemala Bijedića 122).

__________________________________________________________________________________________

O PREDAVAČU

M. Yaqub Mirza predsjednik je uprave i generalni direktor Sterling Management Group Inc. Ima više of trideset godina iskustva u ulaganju u dionice i upravljanju portfoliom. Predsjednik je Izvršnog odbora Uzajamnog fonda Amana te predsjednik Sterling Agricola, S.A. Član je odbora brojnih drugih profitnih i neprofitnih organizacija i akademskih institucija. Između ostalog, član je Odbora savjetnika pri Koledžu humanističkih i društvenih nauka Univerziteta George Mason iz Fairfaxa, Virginia, kao i Odbora savjetnika pri Školi biznisa Byrd, Univerzitet Shenandoah, Winchester, Virginia. Povjerenik je Fondacije Univerziteta George Mason. Također je i član odbora Komisije za investicije i zadudžbine na Univerzitetu Shenandoah.
Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za rad u poduzetništvu i za služenje zajednici. Magistrirao je na Univerzitetu u Karačiju (1969), a potom na Univerzitetu Texas u Dallasu stekao titulu doktora nauka iz oblasti fizike (1974) i titulu magistra u oblasti podučavanja prirodnih nauka (1975).