Nahla kao inspiracija

Prva generacija online Škole islama uspješno završila prvu godinu programa!

Da lijepe priče spajaju srca dokazuje prva generacija Nahline online Škole islama koja je uspješno završila prvu godinu programa, a iako se nikada nisu vidjele uživo, povezanošću i međusobnom podrškom tokom cijelog procesa savladale su sva ograničenja online nastave.

Nahlina online Škola islama okupila je polaznice iz svih krajeva naše Bosne i Hercegovine, ali i Švedske, Norveške, Holandije, Njemačke, Austrije, Makedonije, Slovenije, Turske, Japana i Kanade.

Pokazale su izuzetnu upornost, odvažnost i odgovoran pristup nastavi, pa je od njih 80 koje su u septembru 2021. započele pohađati program ukupno 61 polaznica stigla do kraja prve godine.

Donosimo i neke od njihovih utisaka:

„Bosanski mi nije maternji jezik, ali puno razumijem, elhamdulillah. Ja sam konvertitkinja, vratila sam se islamu prije 5 godina  i puno stvari je za mene novih. Što sam naučila i šta ću ponijeti poslije ova dva semestra?

Prvo – zahvalnost Uzvišenom Gospodaru za sve blagodati i ovu mogućnost za nas koji ne živimo u Bosni. Zahvalnost svim profesoricama i kolegicama što svi ulažemo vrijeme i energiju.

Drugo – ljubav prema znanju, ljubav da više istražujem. Imam školu islama, to je povod, a onda dalje čitam knjige koje vi preporučujete, pratim Beeinspired, ima puno lijepih stvari. Nekako kao da se sve otvara jedno za drugim, kao da otvaram latice jednog cvijeta koji nema kraja.  Sad je jedan nivo, a onda druga struktura, onda dođe nešto ljepše, divnije, sve te mirise upijam i trudim se, uz Allahovu pomoć, da primijenim.“

______________

“Škola islama me naučila da svako iskušenje pretvorim u dovu. Nakon Škole islama ovog Ramazana prvi put nisam propustila mukabelu i namaze. Živim u drugom bh. entitetu i imamo puno iskušenja, imam troje djece u pubertetu… ali poslije namaza se uvijek sjetim poruke: ‘Pretvori svako iskušenje u dovu!'”

Vrijednim polaznicama želimo puno sreće, uspjeha i ustrajnosti u nastavku druženja na drugoj godini, a za sve one koji su propustili ovaj program prošle godine najavljujemo upis nove generacije u septembru!